Ta hand om huden med hemmagjord ansiktsmask

Ta hand om huden med hemmagjord ansiktsmask

Att lägga en ansiktsmask kan ha många fördelar och det är viktigt att man tar hand om sin hy om man vill se ung och fräsch ut längre. Dock är det många som missuppfattar det här med att det som är bra för hyn måste vara dyrt. Det finns självklart inga sådana regler när det kommer till att ta hand om sitt yttre. Faktum är att man faktiskt kan göra sina egna produkter hemma om man känner att man har tid och ork. Tricket ligger i att man ska ha bra råvaror att arbeta med. I följande inlägg kommer du få tips på några enkla ansiktsmasker som går snabbt och enkelt att göra i hemmet.

Faktorer som är negativa för hyn

Stress, rökning och konsumtion av alkohol är saker som kan få huden att åldras fortare, se grå och trött ut och så vidare. Att skaffa ett isk konto kan lindra stress för den som är orolig för sin ekonomiska situation, men det är lite mer en långsiktig lösning till problemet. Det krävs dock kortsiktig lösningar också när det kommer till hantering av stress och en sak som kan hjälpa är att man lägger en lugnande ansiktsmask någon kväll i veckan.

Yoghurt och honung

En riktig klassiker för den som vill återfukta huden snabbt är att man tar fet yoghurt och blandar i lite honung i. Om yoghurten inte är tillräckligt fet så blir den alldeles för rinnande, och det kan då bli svårt att applicera masken. Honungen innehåller ett särskilt ämne som sägs vara helande och läkande. Det är alltså en perfekt ansiktsmask för den som har extremt torr hur eller har massa plitor i ansiktet efter

Havregryn och avocado

Mosa en mogen avocado och blanda i havregryn. Det här är perfekt för den som vill ge huden ny lyster. Extra bra är det att man lägger den här ansiktsmasken på vinterhalvåret eftersom man då ofta har lite torrare hud.

Cocosolja och salt

När det kommer till en ansiktsmask som verkligen ger underverk för huden så är det egentligen något av det enklaste man kan göra, nämligen en hemmagjord skrubb med cocosolja och salt. Saltet löser upp sig när det kommer i kontakt med oljan, det är därför viktigt att man inte väntar för länge innan man smörjer kroppen med denna blandning. Tack vare saltet så kommer den döda huden och celler att skrubbas bort, och cocosoljan återfuktar på djupet. Perfekt för den som solat och torkat ut huden. Kom ihåg bara att cocosoljan kan göra att man bränner sig enklare och snabbare, var därför noggrann med att du duschar av dig allt innan du går ut i solen igen och jobbar på din bränna.

dante