Hjälpmedel för kroppen

Hjälpmedel för kroppen

Att träna sin hållning är inte alltid lätt. Det krävs dels kunskap men även en vilja. I brist på motivation kommer det ej vara en långsiktig lösning för kroppen och ryggen. Idag finns det många bra hjälpmedel att tillgå om en bättre hållning önskas och om den ej kan uppnås på andra sätt. Hjälpmedel som ej är kostsamma och hjälpmedel som är lätta att få in i sin vardag utan att det sker något extra arbete är en mycket bra hjälp.

Hjälpmedel för ryggen

Genom ett par ordentliga skor kommer en bättre hållning nås. Skor med en sula som är gjord för att dämpa stegen kommer också lyfta upp ryggen mer än vad ett par hårdare skor skulle göra. Att hitta rätt par skor görs i butiken om du ber om hjälp. Be alltid om hjälp för att välja ut bästa anpassade skon för både fötter och resterande kropp.

Ett annat väldigt effektivt hjälpmedel för ryggen är ett ryggband som går att spänna på överkroppen. Detta ryggband hjälper till att trycka axlarna lätt bakåt och bröstet fram. Genom denna hållning kommer ryggen att hamna i ett rakt läge vilket är optimalt för hela ryggraden. Genom kontinuerligt användande av ryggbandet kommer en rak rygg till slut automatiskt uppkomma.

dante