Välj rätt glasögon och slipp stela muskler

Välj rätt glasögon och slipp stela muskler

Har du tänkt på hur viktig passformen på dina glasögon är? Ofta är vi bara ute efter en snygg båge och rätt glas så att vi ser bra. Att glasögonen sedan glider ned på näsan bryr vi oss kanske inte så mycket om, men faktum är att sådana små irritationsmoment inte är ergonomiska och kan göra att du får ont över tid.

När dina glasögon inte sitter rätt kan det hända att du hela tiden omedvetet spänner nacke och axlar för att kompensera felet. Det gör att du kan få värk efter ett tag. Det är därför bra att välja ett par riktigt välsittande glasögon så att du slipper detta problem. Om du använder läsglasögon hittar du mängder av modeller hos https://wearglas.com/ i många olika designer. Det gör att du enkelt kan prova ut ett par som passar dig perfekt.

Välj rätt hjälpmedel när glasögonen sitter dåligt

Har du hittat favoritglasögonen, men sörjer att de hela tiden åker ned på näsan? Misströsta inte. I en värld där vi till och med snart kan skriva ut glasögon finns det naturligtvis också hjälpmedel som gör att de sitter på plats. Det finns till exempel små kuddar att köpa till näsryggen om glasögonen är för vida. De är i det närmaste osynliga, men gör att glasögonen sitter kvar. Ibland kan det också räcka med att man går till en optiker och får glasögonens skalmar justerade för att de ska få en bättre passform.

Skaffa aktivitetsglasögon till lekfulla barn

För barn är passformen på glasögonen extra viktig då de springer och leker mycket. Ett barn som hela tiden är oroligt för att glasögonen ska åka av vågar inte släppa loss i leken. Här kan du läsa mer om det. Genom att skaffa ett par aktivitetsglasögon till barnet går det att råda bot på det problemet. Den här typen av glasögon är tillverkade i lättviktsmaterial och sitter fast med ett gummiband i nacken. Med ett sådant par kan man till och med hänga upp och ned utan att vara rädd för att glasögonen ska gå sönder.

dante