Hälsosamt intag

Hälsosamt intag

Vad är egentligen ett hälsosamt intag av mat för alla? Är det genom att enbart äta näringsrik kost och inga snabba kolhydrater och socker? Är detta hälsosamt och fungerar det för alla?

Hälsosamt skiljer sig åt från person till person. Att enbart äta nyttigt är hälsosamt för några, medan andra tycker att det är hälsosamt att kunna äta av allt i rimliga mängder. Det finns inget rätt svar på detta, det finns inget som tyder på att alla mår som bäst av en viss kost. Det är högst individuellt och något som alla behöver avgöra själva, vad som passar bäst på en själv.

Matinverkan på kroppen

Hur påverkas kroppen av olika sorts mat? Detta är även det väldigt individuellt, det beror på hur funktionerna i kroppen fungerar. Alla klarar all sorts mat olika, några tar upp ett visst sorts näringsämne bättre än andra, några har bättre matsmältning än andra vilket då kan innebära att kosten kan behöva se helt olika ut beroende på vem det gäller.

Att hitta en bra balans för en själv är väldigt viktigt. Att våga testa sig fram för att hitta en hållbar strategi, det kan vara en god idé för att hitta en långsiktig lösning.

dante