En god ergonomi på arbetsplatsen i hemmet

En god ergonomi på arbetsplatsen i hemmet

Allt fler har börjat arbeta hemifrån och en bidragande faktor är bland annat Covid-19 epidemin som gör att människor väljer eller får möjlighet att arbeta i hemmet. Innan epidemin bröt ut har det ändå alltid funnits arbeten där man kan arbeta hemifrån och något som är viktigt är ergonomin.

Anpassat hemmakontor och att unna sig plastikkirurgi

På en arbetsplats tar man ofta ergonomin för givet då det oftast redan finns höj- och sänkbara skrivbord och stolar som är bekväma att sitta i. För det mesta brukar arbetsgivaren se till att detta finns för att undvika att personalen får belastningsskador. Arbetsmiljölagen säger att arbetsgivaren är skyldig att förse sina arbetare med rätt arbetsmiljö även i hemmet och det gäller även ergonomin. Arbetar man med ett eget företag, får man stå för kostnaderna själv och då kan man ha nytta av smarta tips för ett bekvämt hemmakontor i hemmet. Att arbeta hemifrån en längre tid, kan göra att man blir tröttare och ibland glömmer ta hand om sitt utseende. Utseendet kan spela stor roll för många en hel del kan man åtgärda själv, men vill man ha mer hjälp på traven, kan man unna sig professionell plastikkirurgi. Vill man få ett riktigt snyggt resultat med en bröstförstoring, fettsugning eller ett ansiktslyft, kan https://citadellkliniken.com/ förverkliga drömmen! Fördelen är att man också får en trygg garanti och behandlingarna utförs med den senaste tekniken och specialistutbildade plastikkirurger.

möbelfunktioner i hemmakontoret

En av det viktigaste delarna av kontorsmöbler är en bekväm kontorsstol. Riktigt bra kontorsstolar kostar runt 1500 och upp till 12 000 kronor. Det finns dock många företag som har nischat sig med att sälja andrahandssorteringar av möbler från kontor och det kan bli betydligt billigare och ofta är de knappt använda. Något man ska tänka på när det kommer till ergonomi, är att stolen är höj- och sänkbar, att det ha ett justbart ryggstöd, samt att sitsen inte är för hård. Armstöd är också viktigt på en kontorsstol för att man ska kunna avlasta armarna. Ska man investera i en god ergonomi i hemmakontoret, kan man passa på att köpa ett höj- och sänkbart bord. Dessa typer av bord går utmärkt att köpa via privatpersoner på säljsidor som Blocket eller Facebook, samt hos företagen som säljer andrahandssorteringar av kontorsmöbler. Har man råd kan man även köpa ett nytt bord men det kostar runt 2000-12 000 kronor beroende på storlek och märke.

När man väl har investerat en bra stol och bord till hemmakontoret, är det viktigt att man tänker ergonomisk när det kommer till hur man sitter. Man ska sitta så långt bak i stolen som möjligt för då får både rygg och höfter ett bra stöd. Ryggstödet ska vara inställt så att det stödjer ryggen och fötterna ska vara i 90-graders vinkel nedåt, stadigt mot golvet. Man ska inte sitta för högt och kunna luta armarna i en 90-graders vinkel mot bordet. Det är också viktigt att inte sitta för långt bort från bordet utan hellre nära.

dante