En aktiv kropp

En aktiv kropp

En aktiv kropp är ofta en stark och välmående kropp. Att hålla kroppen aktiv och i form är en investering under lång tid i livet. Att bygga upp kroppen, dess muskler och leder, kommer göra kroppen starkare. Den starkare kroppen orkar mer på äldre dagar och organen blir också ofta starkare med resten av kroppen. Att vara aktiv kan innebära olika saker för olika människor. Några kan behöva vara mer aktiva än andra. En del människor kan behöva arbeta mer för att hålla kroppen i form beroende på vilka gener man har.

Gener och arvsmassa

Det är inte alltid lätt att veta vilka förutsättningar alla har, det går ej att se med blotta ögat. En smal kropp är lätt att tänka att den personen tar hand om sig, äter hälsosamt och är aktiv i vardagen. Det behöver ej betyda detta och inte heller vice versa. En överviktig person kan ha mycket med sig i arvsmassa som gör att kroppen är större än genomsnittet. Det kan handla om hormoner och om kroppens ämnesomsättning hur det fysiska yttrar sig. Alla tar inte upp näring lika bra och alla har inte lika enkelt för att förbränna den heller. Därför är det viktigt att aldrig ta något för givet på grund av den fysiska kroppen. Ha istället inställningen att alla gör vad de kan göra för att må så bra som möjligt.

Att ta hand om kroppen är dock viktigt, oavsett vilka gener man har. Alla kan ta hand om sig på bästa sätt för att de inre organen skall må så bra som möjligt. Då spelar för det mesta det yttre inte någon roll.

dante