Den åldrande kroppen

Den åldrande kroppen

Det kan vara skrämmande för många att tänka in i framtiden, att tänka på hur en själv kommer att bli när en blir gammal. Hur mycket kommer kroppen att orka med, hur alert kommer hjärnan att vara? Det är ingen som vet hur någon blir som äldre, det är många avgörande faktorer på vägen och vissa av dem kan individen själv heller inte påverka.

Hur hjälpa kroppen på vägen?

Det går att hjälpa kroppen lite på vägen i åldrandet. Det går att påverka det som kan påverkas, så att säga. Allt kan en själv inte styra över, men det som går att hjälpa till med är också ofta värt att lägga lite extra tid och energi på.

En del som kan göras på vägen är att äta så hälsosamt som möjligt. Hälsosamt kan betyda olika för alla. Tallriksmodellen är idag inte den enda kosthållning som presenteras. Det finns en uppsjö av sådana och där är det upp till var och en att avgöra vad som är bäst för sin egen kropp.

Det är även bra att hålla kroppen aktiv. Att röra på sig i vardagen och att träna upp musklerna. Detta kommer göra att kroppen orkar lite mer när åldern kryper på.

dante